školka   30.11.2019 15:54:43
Zobrazeno: 159x

vdolky

si pamatuju, jak jsme někdy mívali ve školce vdolky...někdy byly ozdobeny sněhem, ale někdy byly se šlehačkou, ty jsme mlovali
mastnej vdolek, potřený povidly a něm šlehačka

 
Pro přidání komentáře musíte mít zapnutý javacript
muž  adelgunda  8.12.2019 22:08:11
Nezkoušela jsem, ale budu ráda, když ochutnáš a podělíš se o svůj názor.

Tvoje pěkná kunda
paní Adelgunda
A já se ptám   8.12.2019 20:20:50
A co nutela z hoven? s
pozor nežerte to  8.12.2019 12:33:32
Tento recept byl zkopírován z amatéři tečka kom a rozhodně není určen k přípravě vdolků, ale ke zvráceným hrátkám. Tomu odpovídá i taková prasárna, jako kelímková marmeláda. s
muž  taťka!  6.12.2019 21:06:14
Děkuji za úžasný recept.
Hned zítra vyzkouším.
muž  adelgunda  6.12.2019 21:04:47
Omlouvám se, zapomněla jsem na ingredience

Ingredience
na ozdobu

cukr moucha
smetana ke šukání
1 hrst strouhaný tvaroh
1 kelímek mrdmeláda
podle potřeby
1 hrnek olej na smažení
polohrubá muka
těsto
58 g rozpuštěné máslo
1 lžička sůl
1 ks citron
500 g polohrubá muka
1 ks vejce
18 g droždí
200 g vlažné semeno
63 g cukr


Vaše pěkná kunda
paní Adelgunda
muž  taťka!  6.12.2019 20:53:21
MNam
muž  adelgunda  6.12.2019 20:51:55
Jelikož vše úchylné (chválím) již bylo řečeno, přikládám tento recept na vdolky.

Postup přípravy
Přípravu těsta začneme vymícháním kvásku. Droždí rozdrobíme, přidáme trochu cukru, zředíme malým množstvím vlažného mléka a přidáme trochu prosáté polohrubé mouky. Zamícháme na řídké těsto a necháme na teplém místě vykynout.
Do zbytku prosáté mouky přidáme vejce, cukr, nastrouhanou citronovou kůru, sůl, rozpuštěný vlažný tuk a vlažné mléko, které nám zůstalo. Nakonec přidáme i vykynutý kvásek a promíchané těsto necháme dobře vykynout.
Těsto na vdolky vyválíme na hrubší plát (asi 15 mm) a kulatou formičkou vypichujeme vdolky (asi 5ks na 1 porci). Vykrájeno vdolky poklademe na pomoučenou pracovní desku a necháme ji znovu nakynout. Do nakynutých vdolků uděláme ručkou hrubší vařečky jamku.
Připravené vdolky házíme do rozehřétého oleje vymáčknutou stranou, po osmažení jedné strany je obrátíme a opět smažíme, až jsou zlatavé.
Usmažené bavorské vdolky natřeme marmeládou, posypeme strouhaným tvarohem a na tvaroh stříkneme zdobícím sáčkem trochu šlehačky, kterou jsme si vyšlehali a osladili moučkovým cukrem.
Bavorské vdolky podáváme i studené.
Vaše pěkná kunda
paní Adelgunda
už je to jasný  1.12.2019 1:15:43
Aha, takže jsi je udal, že nejsou oddání režimu a proto jsi dostal židličku u stolku ve školce pro komunistický parchanty. s I ty Pavlíku Morozove. s
školka  1.12.2019 1:03:03
moji rodiče nebyli ve straně
Stalo se to tak, že u nás na sídliši neměli místo, tak jsem chodil v centru.
a tak  1.12.2019 0:58:34
Já taky mluvím o 80. letech. Jestli jsi v 80. letech žral ve školce šlehačku, tak jsi musel chodit do školky pro parchanty komunistickejch pohlavárů. s
Jonáš Flora  1.12.2019 0:06:34
Já byl na kluky a to mi vždy u školy hodně strejda řekl mladéj ty vdolky stojí hovno. Ti to vylepším a vytáhl penis a postrikal mi ho a pak to chutnalo vždy suprove. Zlaté časy dnes je každéj hned pedofil
školka  30.11.2019 22:16:13
Tohle bylo v 80.letech.
no takhle  30.11.2019 19:26:05
Taky jsme mívali. Ale já jsem starší, takže si pamatuju ty socialistické vdolky, které kolem povidel sotva běžely a sypány byly něčím žlutým a zapáchajícím, co byl kdysi pravděbodobně tvaroh. Něco jako šlehačku jsme vůbec neznali. Proto jsem byl vždycky spíš na holky a to mi zůstalo. s